Wat is volume transport?

5 maart 2024
1 minuut
Arno Ermers

De letterlijke uitleg van volume is ook wel omvang van een bepaald object of meerdere objecten. Met volume transport wordt dus het transporteren van goederen bedoeld met een grote omvang, oftewel volume, maar waarbij het gewicht relatief vaak laag is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan piepschuim of ander verpakkingsmateriaal. Ook kunnen door middel van volume transport bijvoorbeeld pallets, isolatiematerialen en vaten verplaatst worden.

Efficiëntie

Volume transport bestaat dus uit grote objecten die bijvoorbeeld door middel van vrachtwagens over de weg vervoerd dienen te worden. Vanwege het feit dat deze objecten zo groot zijn, neemt het ook veel ruimte in. Daarom is het belangrijk dat de ruimte in het transportmiddel zo efficiënt mogelijk wordt ingedeeld. Bijkomend voordeel hiervan is dat daardoor de kosten van het transport zoveel mogelijk beperkt kunnen worden, terwijl er toch veel vervoerd kan worden in één voertuig. Om zoveel mogelijk van volume transport in één keer over de weg te kunnen verplaatsen, schakelen transportbedrijven vaak speciale vrachtwagens en aanhangers in. Meestal zijn deze transportmiddelen langer dan een gemiddelde vrachtwagen.

Hoe pakt Freight Frame dit aan?

Als u op zoek bent naar een transportbedrijf voor het verplaatsen van volume transport dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij transporteren dagelijks volume transport van hout, papier en machines van en naar Finland. Dit is zelfs een van onze specialiteiten. Naast Finland vertrekken wij ook dagelijks van en naar Noorwegen, Zweden, Denemarken, Estland, Letland en Litouwen. Ook regelen wij volume transport vanuit de Benelux naar de Scandinavische landen en de Baltische Staten.

Megatrailers

Voor volume transport worden vaak megatrailers ingezet. Een megatrailer is een combinatie van een trekker inclusief een extra hoge aanhangwagen. Dit soort aanhangwagens kunnen tot wel 3 meter hoog aan volumes van hout, papier en machines transporteren. Bij onze megatrailers is het ook mogelijk te laden en te lossen via het dak van het transportmiddel. Daardoor is het mogelijk flexibel de transportopdracht uit te voeren en kan dit relatief snel gebeuren tegen aantrekkelijke tarieven. Door middel van onze crossdocking locaties in Finland en Nederland is het daarnaast ook mogelijk het volume transport door te transporteren van en naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Freight Frame

Join the

Front row

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.