Klantcase Inter-Sprint

Maandag laden, woensdagmiddag in Helsinki

Autobanden, wielen tot complete sets; Inter-Sprint is dé grootste Europese distributeur op het gebied van banden. Vanuit de locatie in Moerdijk transporteren zij door heel Europa honderden containers per maand, á 1.200 banden per container. Een groot deel doen ze zelf met hun eigen vloot. Maar omdat klanten steeds snellere levering eisen, verloor Inter-Sprint een deel van de handel in Finland aan lokale spelers. Zo kwam Freight Frame in beeld: supersnelle en betrouwbare levering in Finland, hoge service met marktconform prijzen.

De levertijd moest steeds sneller

“In Finland zagen we een daling van de handel, dat moest anders”

“Of klanten nu in Nederland, Spanje of Finland zitten. Iedereen verwacht: vandaag besteld, morgen in huis.” zegt Ary Wijnholst, Logistiek Planner bij Inter-Sprint.

In het team van vijf planners houdt Ary zich voornamelijk bezig met de buitenlandse planning. Hij vertelt over de uitdaging die ze hadden in Finland: “In Finland zagen we een daling van de handel. De levertijd moest steeds sneller, maar sneller dan lokale handelaren was lastig. Zo verloren we klanten. We moesten dus een oplossing vinden.

Zelf transporteren duurde te lang en we willen vasthouden aan onze bedrijfsfilosofie dat de auto’s in het weekend thuis zijn.” Zeecontainers kwamen in beeld vanwege de scherpe prijzen, maar voor snellere levertijden was dat geen oplossing. zouden een oplossing kunnen zijn vertelt Ary, maar dan ligt de focus op prijs en niet op levertijd. Hij ging daarom op zoek naar een gespecialiseerde Finland-transporteur.

Transportuitdagingen

Mogelijkheden
Transport

Voor elke transportuitdaging die jij hebt, hebben wij een passende oplossing. Bekijk hier alle transport mogelijkheden.

Mogelijkheden
Middelen

En ben je op zoek naar specifieke middelen voor jouw transport? Bekijk hier alle beschikbare transport middelen.

Freight Frame de juiste keuze

“Het was een schot in de roos” - Ary Wijnholst Logistiek Planner

Die keuze bleek juist. “Freight Frame kon een heel snelle verbinding aanbieden; maandag laden en woensdagmiddag lossen in Helsinki. Op zo’n afstand is dat écht heel snel!”, benadrukt Ary. Maar het gaat niet alleen om snelheid of prijs. Ary: “Bijvoorbeeld op de afgesproken tijd laden, duidelijke informatie over de locatie van de auto en advies geven over de exacte route. Hier is Freight Frame erg sterk in, want ze zijn altijd bereikbaar, behulpzaam en spoedleveringen regelen ze meteen. Dat werkt fijn en zorgt voor een goede relatie.”

Geconditioneerd vervoor

“Dat ze zo snel konden leveren had ik eerlijk gezegd niet verwacht”

Inter-Sprint heeft het grootste assortiment van Europa met een voorraad van liefst 3,8 miljoen banden! Klanten grijpen hierdoor nagenoeg nooit mis. “Ik dacht dat ik veel kennis had, maar hoe Freight Frame het aanpakt en zo snel als ze kunnen leveren, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ze hebben blijkbaar zo’n snelle verbinding en wisseltijd dat trailers nooit stil staan.”

Hij is oprecht verbaasd hoe Freight Frame het weet te regelen dat ze maandag laden en woensdagmiddag lossen in Helsinki. “Ze hebben blijkbaar ook heel goede chauffeurs. Ik heb de afgelopen 2 tot 3 jaar geen enkele klacht gehad”. Dus op de vraag of hij Freight Frame zou aanbevelen hoeft hij niet lang te denken. “Als een collega, concullega of zelfs mijn vrouw – die ook werkt in de vrachtwagen transport – met een vraagstuk komt over Finland of richting Litouwen, dan denk ik gelijk aan Freight Frame!”

transport letland

Kom in contact

Laten we eerlijk zijn. De transportwereld is een jungle van aanbieders en mogelijkheden. Hectisch en dynamisch. Het plannen van verschillende leveringen naar verschillende landen is vaak een flinke puzzel. Daar helpen we je graag bij! Wij komen graag met je in contact om samen die puzzel op te lossen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klantcases

Deze klanten gingen u al voor!

Bekijk onze kennisbank

In onze kennisbank delen wij onze kennis als internationaal transport specialist. Ben jij op zoek naar informatie over diverse transportprocessen? Of wil je meer weten over transportmogelijkheden? Je leest het allemaal in onze uitgebreide kennisbank, waar alle belangrijke begrippen uit de transportwereld worden uitgelegd.

Alle bestemmingen

Wij rijden dagelijks van en naar Finland, Scandinavische of Baltische landen. Waarbij wij geen uitdaging uit de weg gaan!

freight frame header

Join the

Front row

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.