Dieseltoeslag
december

Ook in de transport draait alles om communicatie

Vanuit de vestiging in Zevenberg levert Pharmavit vitaminen, mineralen en plantenextracten voor voedingssupplementen aan klanten in heel Europa. Door uitbreiding van het klantenbestand zocht de organisatie een betrouwbare partner die levert aan onder andere Zweden en Finland. Freight Frame bood hierin de oplossing.

Harde transporteisen door ISO-certificaat

De eisen van Pharmavit zijn behoorlijk streng. En dat heeft alles te maken met de ISO-certificeringen, vertelt Martijn de Jong, Logistiek Manager bij Pharmavit: “Wij stellen harde eisen aan onze transporteurs. Chemicaliën, niet-verpakte organistische materialen (zoals bloemen) en sterk ruikende artikelen (zoals autobanden) zijn voorbeelden van producten die transporteurs niet in dezelfde wagen mogen vervoeren. Dus toen wij onze klantenbestand uitbreidde naar Scandinavië zochten wij een partij die aan deze strenge eisen kon voldoen.”

estland

"Bij Freight Frame heb ik altijd binnen 15 minuten antwoord."

Martijn de Jong Logistiek Manager

Buiten de eisen die te maken hebben met ISO, blijft het allerbelangrijkste om producten op de juiste plek, op de juiste tijd netjes bij de klanten af te leveren. Een andere niet onbelangrijke kwaliteit, zijn vakbekwame chauffeurs die weten hoe ze moeten communiceren. Vriendelijke chauffeurs die meehelpen met laden en lossen, zich netjes melden en zorgvuldig omgaan met de goederen. Kortom die het vak van chauffeur écht verstaan. Maar Martijn geeft aan dat er voor hem één aspect is dat bovenaan staat: communicatie: “Alles draait om communicatie. Dit kan zowel communicatie zijn over de zending, maar ook over afspraken maken met bijvoorbeeld laden van pallets. Bij Freight Frame heb ik altijd binnen 15 minuten antwoord waardoor we direct verder kunnen. Dit werkt prettig.”

“Prijs kan nooit ten koste gaan van kwaliteit”

Op de vraag waarom Martijn eventueel zou veranderen van transporteur hoeft hij niet lang na te denken. “Dit heeft ook weer alles te maken met communicatie in combinatie met veel zaken die er fout gaan. Fouten zoals later leveren, foutieve leveringen en wanneer de communicatie stokt.” Hij is van mening dat je voor een lagere prijs niet hoeft te switchen van transporteur. “De prijzen van alle transporteurs liggen nagenoeg gelijk. Je kan wel voor een nieuwe prijsvechter gaan, maar dan lever je waarschijnlijk in op kwaliteit. En dat wil je niet.”

bestemmingen
home

Join the

Front row

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.